Sivut


keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Surkuhupaisa puutarhakatsaus

Aika haipakkaa pitää, joten saatte pikaisen katsauksen puutarhasta. Vähän on kituista ollut - viileiden, säiden syytä, luulen, mutta kyllä se tästä. Eikö vaan? 




Krassi lähti kuin lähtikin, mutta saa nähdä ehtiikö kukkia syntymäpäivilleni, niin kuin usein on minua ilahduttaakseen tehnyt. Peukut pystyyn, koska väri nyt vaan on ihan minua.





Ruohosipuli rehottaa mutta mangoldi vasta kurkistelee. Mangoldisoppaa pääsen keittelemään varmaan lokakuussa?





Entäs sitten lehtikaali? Suurin toivein laitoin kasvamaan, koska se kestää hyvin syksyn kylmätkin ja voisi pakastaakin. Lehtikaalia nimittäin raahaan smoothieihini lähikaupungista saakka. No, tuo mikroskooppisen pieni alku taitaa olla liki ainoa. Surautan ihan pienen pirtelön...







Kaupan ruukkujen jämät sen sijaan ovat tehneet lehteä minulle ihan hyvin. Vasemmalla tammenlehväsalaatti ja oikealla sellainen vähän erilainen lehtikaali ruukussa. Basilikatkin on hengissä - pitääkin tehdä pitkästä aikaa tomaatti-mozzarellasalaattia. Nam!




Mansikka kukkii nyt vasta, mutta luotan lämpimään loppukesänän ja syksyyn. Kyllä me tuosta vielä marjoja napsitaan. Pitää vaan peittää etteivät linnut ehdi sitten ensin.






Perunaa tulee syksymmällä myös, ja salaatti kasvaa ...köh köh... kohisten. Sitäkin ehkä jonakin päivän?







Villiviini sen sijaan on aivan villiintynyt! Hyvä, että edes joku...