Sivut


lauantai 1. maaliskuuta 2014

Kevättä kotiin

Eilen oli mukava päivä, kaikesta huolimatta. Kotiin oli ilmoitettu sähkökatko yhdeksän ja yhdentoista välille, joten lähdimme ystävän kanssa alta pois lähikaupunkiin asioille. Kotona ennätin juoda vain yhden kahvikupillisen, joten pistäydyimme myös kahvilla ajankuluksi. Käväisin sitten kotosalla herättelemässä esikoisen, hän lähti mummille kun taas minä piipahdin töissä. Sielläkin oli yllättäen sähköt poikki mutta ilmoitusta emme olleet saaneet. Asiaa selvitellessä jäljet johtivat taas (samalle) sylttytehtaalle (kuin edellispäivänä). Sähköyhtiö oli kyllä tiedottanut asiasta mutta jatkotiedotus teknisellä puolella ontui. Kas kun en yllättynyt asiasta yhtään. Kollegaraukka lainasi käsipelillä kaksi tuntia, ja minä sainkin sitten sähköt takaisin, kun tuli aika astua tiskiin. Töitä tein vaatimattomat kolme tuntia yhdestä neljään. Heh!

Ja sitten koittikin vapaus. Olin - taas - todellakin sen tarpeessa. Nautin vapaasta, köllöttelin lämpöpeiton alla, herkuttelin eineksillä. Kyllä, minä vapautan itseni kyökkihommista silloin kun pojat eivät ole kotona. Ostan pakasteena mozzarellatikkuja ja nautin niitä kermaviilikastikkeen tai tsatsikin kera. Slurps! Nautin myös pari lasia viiniä, Voice Of Finlandin ja saunasta - ihan yksinäni. Luin Anna Gavaldan uusinta Lempi ei ole leikin asia -kirjaa, joka oli sellainen välipala, ihan kiinnostava kylläkin. Eniten olen tykännyt Gavaldan novellikokoelmasta Kunpa joku odottaisi minua jossain ja pienoisromaanista Viiniä keittiössä. Muistaakseni Kimpassa oli myös varsin viihdyttävä, mutta erilainen tapaus. Iskipä minulle vielä joku puuskakin, ja vaihdoin verhot ja kaitaliinan ja tuli taas vähän toisenlainen ilme kotiin.





Tänään oli tarkoitus lähteä ajelemaan kohti Turkua mutta toisin kävi. Tyttöystävän isä oli saanut vihiä suunnitelmasta eikä tapaaminen onnistu. Käyn sen sijaan hakemassa pettyneen esikoisen kotiin. Matkalla on tarkoitus mennä yhdessä lamppukauppaan ja ostaa vihdoin uuteen huoneeseen kattolamppu. Teini on "vaeltanut pimeässä" tai vain spotin valossa tähän saakka. Huomenna haen kuopuksen kotiin ja alamme orientoitua kouluviikkoon. Tosin siitäkin tulee torso: kuopuksella on magneettikuvaus keskiviikkona ja on tietysti poissa koulusta silloin.