Sivut


keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Uudenvuoden lupaukset

Minä olen jo aiemmin miettinyt "ääneen", että aloittaisin Nolliksen esimerkin innoittamana Älä osta mitään mikä ei ole lopussa -vuoden. Astioita on riittämiin, uusia kodinkoneita en tarvitse. Kaappini pursuaa vaatteita. Hyviä ja sopivia vaatteita. Tämänhetkisillä pärjäisin hyvinkin monta vuotta, veikkaan. Onneksi satsasin laatuun silloin aikanaan kun oli parempi rahatilanne. Enpä minä nyt hirveää kulutusjuhlaa ole koskaan viettänyt enkä viime aikoina varsinkaan, mutta aina voi miettiä tapojaan uusiksi. Vähän sitäkin, että mihin  tarpeeseen niitä uusia vaatteita (tai koruja...tai mitä tahansa) ostaa. Tämä on hyvä toteuttaa nyt siksikin  että veroprosenttini nousee hieman, koska viime vuonna tein kuitenkin alkuvuoden täyttä päivää ja maksoin suurempaa prosenttia. Loppuvuosi mentiinkin sitten aika pienellä. Nyt, kun olen koko vuoden 25h/viikko työajalla, pitää hieman kiristää. Mutta kyllä me pärjätään, kun tarkkoja ollaan. Visankin saan maksettua jo tammikuussa pois, hurraa!




Sellaiseen luksukseen kuin ulkona syöminen aion edelleen satsata silloin tällöin. Tätä nykyä käyn ehkä kerran kuussa, ja jatkan samaan malliin. Syömisestä tulikin sitten mieleen toinen, klassinen, uudenvuodenlupaus. Laihduin eromme aikoihin kymmenisen kiloa ja olen ilokseni saanut ne pidettyä poissa nyt muutaman vuoden. Joulun alla ja etenkin jouluna kurini vähän löystyi ja se näkyy ja tuntuu heti vatsanseudulla. Aion ryhdistäytyä ja palata takaisin vanhaan hyväksi koettuun tyyliin. Muutama kilo on siis jälleen karistettavaa ja sitten sitä tuttua ylläpitoa. Voin niin paljon paremmin kun ei ole liikaa ylimääräistä kannettavaa. Vähän saa ja pitää tämän ikäisellä akalla nimittäin ollakin mistä ottaa kiinni, sanon minä!

Ja sitten vielä viimeinen. Olen päättänyt pitää tipattoman tammikuun ja muutenkin tarkastella suhdettani alkoholiin jälleen kerran. Lomalla on tullut oltua rennommin, napattua lasi tuolloin tällöin, enemmänkin, ja jotenkin taas tuntuu, että on ryhdistäytymisen paikka. Eiköhän näissä riitä projektia ensi vuodeksi!

Olisi kiva kuulla, onko teillä tapana tehdä välitilinpäätöstä vuoden vaihteessa. Entä uudenvuoden lupauksia?